HTML

Linkek

Link - Placc

Gyógyulj otthon! - alternatív gyógyulási praktikák

A blogomban otthoni gyógyulási/betegség megelőző praktikákat fogok közzétenni, melyeket jómagam is használok/használtam. Ezekhez nem kell semmiféle különös eszköz amit több tízezer forintért kell megvenned, nem kell hozzá természetgyógyásznak lenned, és ami talán az egyik legfontosabb, teljesen fájdalommentes - sőt, a legtöbb kellemes érzéssel jár. Természetesen nem arra szeretnélek ösztönözni, hogy ne járj többé orvoshoz, vagy hogy hagyj fel gyógyszereid szedésével, de a módszerekkel akár elhagyhatod gyógyszereidet is. Ha alkalmazod a blogban leírtakat, és úgy érzed, hogy meggyógyultál, a biztonság kedvéért konzultálj orvosoddal a további kezelésekkel/gyógyszerezéssel kapcsolatban. A gyógymódok helytelen használata miatt bekövetkezett esetleges károkért felelősséget NEM vállalok!

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Érzelmi Felszabadulás Technika

2009.11.05. 15:13 Nándi91

Az ÉFT az én kedvenc gyakorlatom, és ezt használom legtöbbször. Csodálatos gyógyulásaim voltak már az ÉFT segítségével. Hogy csak a legfontosabbat említsem: egy 10 éve tartó lelki betegségtől sikerült megszabadulnom pár nap alatt. Ez a betegség annyira megkeserítette az életemet, hogy néha már elgondolkodtam azon is, hogy feladom... Gyógyszeres kezelésem is volt, amitől egy időre tünetmentes voltam, majd a gyógyszerszedés abbahagyása után pár hónappal megint előjöttek a tünetek, de sokkal erősebben. Aztán a vonzás törvénye segítségével bevonzottam a megoldást: rátaláltam az ÉFT-re. Amikor elolvastam az ÉFT-ről szóló ingyenes kézikönyvet, a bevezető után zokogásban törtem ki a gép előtt. Az író olyan csodálatos gyógyulásokról írt, amikhez képest az én betegségem piti ügy volt, tehát tudtam, hogy hamarosan gyógyult leszek.

De akkor mi is ez az ÉFT?

Az ÉFT az akupunktúra elődje. A lényege abban rejlik, hogy a testedben az energia különböző merídián pontokon át halad, és ha az egyik ilyen merídián pont megszakad valamilyen oknál fogva, akkor az energiák nem tudnak helyesen keringeni, és különböző testi/lelki betegségek formájában fog erre figyelmeztetni: lehet ez akár egy egyszerű fejfájás, de lehet akár rákos megbetegedés is.

Hogyan tudod "megjavítani" a merídián pontjaidat?

Olyan egyszerűen, hogy talán nem is tippeltél volna rá: kopogtatással. Egyszerűen csak meghatározott sorrendben meg kell őket kopogtatni párszor, és máris érezheted a javulást.

Hol vannak a merídián pontok?

Abban a sorrendben írom le őket, amilyen sorrendben kell őket kopogtatni:

Előszöris rá kell hangolódni a problémára. Ez annyiból áll, hogy a domináns kezed (ha jobb kezes vagy, a jobb kezed a domináns) mutató- és középső ujjával kopogtatod a bal tenyered élét, és közben 3-4 alkalommal elmondod a problémád, valahogy így (például fejfájás esetén):

"Bár szörnyen fáj a fejem, mégis mélyen, és teljes egészében elfogadom magam!"

Ezt elmondod 3-4 alkalommal, közben folyamatosan kopogtatsz.

Ezután már nem kell mondogatni ezt a hosszú mondatot, hanem jöhetnek a merídián pontok. Miközben a merídián pontjaid kopogtatod, elég pl annyit mondogatnod, hogy "Szörnyű ez a fejfájás... Nagyon rossz ez a fejfájás... Szörnyen kínzó ez a fejfájás...!", stb.

Tehát akkor a merídián pontok sorrendben:

Szemöldököd belső sarka

Halántékod

Szem alatt

Orr alatt

Alsó ajkad alatt

Az első borda és a szegycsont találkozási pontja

Hónaljad alatt kb. 10 cm-vel

Fejtető

Miután elvégezted a "gyakorlatot", mérd fel, hogy 0-10 -ig terjedő skálán kb. mennyire erősnek érzed még a problémát. A lényeg az, hogy leredukáld a probléma erősségét 0-ra, mivel hogyha meghagyod például 6-os erősségűn, akármikor visszatérhet mégerősebbre.

Ha nem sikerült egyetlen kör gyakorlattal teljesen semlegesíteni a problémát, csinálj újabb köröket! Azonban akkor nem muszáj a ráhangolódásnál ugyanazt a mondatot használni, hanem pl.: "Bár még mindig fáj a fejem, mégis mélyen és teljes egészében elfogadom magam!". Ezután újra jöhet a merídián pontok kopogtatása.

Túlzásba lehet vinni?

Nem. Nincs olyan, hogy túlkopogtatás.

Muszáj hangosan mondani ezeket a mondatokat, szavakat a gyakorlat közben?

Természetesen nem, de ajánlott. Ha például vendégségben vagy, és esetleg zavarban vagy, nyugodtan menj el a mosdóba, és kopogtasd ki a problémád, teljes csendben. Azonban ha olyan helyen vagy, hogy nyugodtan tudod hangosan is csinálni a gyakorlatot, inkább mondd ki a mondatokat, szavakat.

Ha többet akarsz megtudni e módszerről, ajánlom, hogy nézz utána a youtube-on (van konkrét gyakorlat is feltéve), vagy olvasgass itt: auranka.hu/egeszseg/1438-eft.html

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://gyogyulj-otthon.blog.hu/api/trackback/id/tr561502598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása